Burner Issue

I have a Hydrotek with a Beckett Burner and it has worked fine for about a year - but I rarely use it. The other day I needed heat and used it for the first time in about a month. It worked for about 10 minutes and just stopped heating. I assumed I was out of Diesel so didn't think much of it but today I realized I was not out of Diesel so it stopped working for some other reason. Since I rarely use it is it possible that the Diesel went bad even though it initially started working? The "ON" light does come on but no ignition. Also, the plastic back of the little enclosed computer "chip" behind the temperature dial broke off I noticed...could this be it?
 

Russ Johnson

Equipment Expert
Is the burner motor still running, but no fire?

If it's not even running, it could be the thermostat because it's broken.

If it is, I'd guess the fuel filter is stopped up.
 

Lightning Gene

New member
I have a Hydrotek with a Beckett Burner and it has worked fine for about a year - but I rarely use it. The other day I needed heat and used it for the first time in about a month. It worked for about 10 minutes and just stopped heating. I assumed I was out of Diesel so didn't think much of it but today I realized I was not out of Diesel so it stopped working for some other reason. Since I rarely use it is it possible that the Diesel went bad even though it initially started working? The "ON" light does come on but no ignition. Also, the plastic back of the little enclosed computer "chip" behind the temperature dial broke off I noticed...could this be it?

Also ck the fan.....If dirt dobbers got in there and clogged it up it will not turn . It drives the fuel pump......
 
Top